Saturday, December 14, 2013

Chicken lasagnette

Feel like eating something healthy and simple? Here's a good recipe for a nice chicken lasagnette.
You need

300g chicken (shredded)
100g of chopped onion
5dl of water
1 chicken stock cube
2dl of cream
200g of pea-corn-pepper mixture (frozen)
250g of oat pasta
1 table spoon of olive oil
1 tea spoon of curry
2 table spoons of wheat flour
0,5 tea spoons of salt
Grated cheese




Warm up the oven to 200C degrees. Roast the chicken with the onions on a pan with a hint of olive oil

Add the curry and flour. Then water and the stock cube. Let it heat up. Add the cream, frozen vegetables and salt. Heat it up and mix a bit.  

Measure up the raw pasta in a mold that you've oiled (size of the dish approx. 2L).

Pour the mixture in and mix gently.

Spread some cheese on top and warm up in the oven (middle) for about 20min. Let it sit for about 10min before serving.

Enjoy!


Tekeekö mieli jotain helppoa ja terveellistä ruokaa? Tässä helppo resepti broileri lasagnetteen

Tarvitset

300g broilerin suikaleita
100g pilkottua sipulia
5dl vettä
1 kanaliemikuutio
2dl ruokakermaa
200g herne-maissi-paprika sekoitusta (pakaste)
250g (Torino) kaurapastaa
1 rkl oliivi-tai rypsiöljyä
1 tl currya
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
Juustoraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ruskista suikaleet ja sipuli pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon curry ja vehnäjauhot. Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Anna kiehahtaa. Lisää ruokakerma, kasvikset ja suola. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita välillä. Mittaa raaka pasta voideltuun vuokaan (noin 2L) ja kaada seos päälle. Sekoita varovasti ja ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20min. Ota vuoka uunista ja anna vetäytyä 10min ennen tarjoilua. Nauti! 












No comments:

Post a Comment